Kako “tretirati” proširene kapilare

[hana-code-insert name=’adsense’ /]Tanke crvenkaste ili ljubicaste prugice javljaju se na nosu i na jagodicama, a postaju vidljivije na suncu, vjetru, hladnoci ili vrucini, ali i pri emocionalnom uzbudjenju. Prosirene kapilare javljaju se i na nogama uslijed poremecene venske cirkulacije, dugotrajnog stajanja te uzimanja kontracepcijskih preparata.

Ovisno o slucaju primjenjuje se elektrokoagulacija ili laser, ovisno o slucaju. Elektrokoagulacija je stara metoda kojom se unistavaju ostecene kapilare, odnosno sljepljuju stijenke kapilara. Tretman se izvodi tankom iglicom koja provodi elektricnu struju. Nakon zahvata, ne kozi se javljaju male kraste koje spontano nestaju nakon dva do tri dana. Osjecaj zarenja tijekom tretmana neke osobe podnose bolje od drugih.

Modernija i bolja metoda je laser. Zraku lasera apsorbira hemoglobin sadrzan u kapilarama, a svjetlo se potom pretvara u toplinu koja koagulira i sljepljuje stijenke kapilara. Nakon tretmana nema oziljaka ni hematoma. Postupak se moze ponoviti nakon cetiri do sest tjedana.

Number of View :2195